Selskapsprofil

Mobinor ble etablert i Asker i 1997 som en lokal isp som leverte aksess og webhotell produkter. Selskapet het da ABnett, og ble etablert av Orkla Media, ABB Griptech, Alfanett og Asker kommune. Før dette har Mobinor røtter tilbake til Askernett, som ble etablert da aksess ble levert av lokale småselskaper.

1/1 2000 ble ABnett overtatt av Mobic AS. Mobic rekrutterte så en dy daglig leder, som nå er medeier av selskapet.

Fra og med 2000, ble produktspekteret utvidet, ved at Mobinor kan levere komplette Internett tjenester, inklusive web hotell, utplasserte servere og utvikling. Siden den tid har Mobinor, i tillegg til webhotell og utplasserte servere, levert konsulenttjenester til store og små kunder. Mobinor utvikler også løsninger som driftes på vegne av kunder innenfor en bransje. Mobinor har en 10Mbit/s internett forbindelse, og et driftssikkert datarom og rutiner.

Blant Mobinors kunder kan vi nevne Scandinavia Online. I 2000 ønsket Scandinavia Online å bli en ledende aktør innenfor mobilt internett. Det var da naturlig å velge Mobic og Mobinor til å bistå i denne satsingen. Kort tid etter lansering ble SMS-tjenestene blant de beste produktene hos SOL.

De ansatte i Mobinor har flere års erfaring fra utvikling av ledende programvareløsnigner. Mobinor tror på en fremtid hvor brukervennlige tjenester er tilgjengelig fra mange ulike terminaler. Mobinor er godt posisjonert for å spille en ledende rolle i dette markedet.

Tore Storødegård. styreformann i Mobinor, har flere års erfaring fra GSM tekst, WAP og mobil handel. Han har en bakgrunn som seksjonssjef forretningsutvikling i Telenor. Gjennom Mobic deltar Tore nå i en håndfull selskaper i Norden med fokus på Internett og mobilitet.

Copyright Mobinor 2001 Mobinor Mobinor Mobinor Mobinor Mobinor Mobinor