bilde Bruk og konfigurasjon av e-posttjenesten
Her finner du informasjon om bruk og konfigurasjon av e-posttjenesten til Mobinor. Dersom du ikke finner svar på spørsmålet ditt her, vennligst se FAQ seksjonen, eller send ditt spørsmål til support@mobinor.no.

Innhold:

Snarveier:
Oppsett av e-postklient for å lese epost fra Mobinors server
Etter at du har opprettet en ny e-postkonto i admin grensesnittet må du sette opp din e-post klient til å lese epost fra Mobinors e-postserver.

Mobinor tilbyr to måter å organisere e-post arkivet til den enkelte e-postkonto. En måte er at alle epost lastes ned til kundens lokale e-postklient på sin lokale maskin, og vedlikeholdes her. Når e-post er lastet ned fra serveren vil den ikke lengre være tilgjengelig fra f.eks. Webmail, og kunden vil selv ha ansvaret for backup. Dette kalles for POP3 og du må ha en e-postklient som støtter POP3 for å kunne organisere arkivet på denne måten.

Den andre måten er opprette foldere også på serveren og lagre noe av eposten i arkiv på serveren og noe i arkiv i den lokale e-post klienten. Dette kalles for IMAP og du må ha en e-postklient som støtter IMAP for å kunne organisere arkivet på denne måten. Mobinors Webmail er en IMAP klient. E-post som lagres i foldere på serveren vil alltid være tilgjengelig, uansett hvilken IMAP klient som brukes, både fra Webmail og vanlig epost klient. I tillegg så vil Mobinor også ta backup av all epost som ligger på serveren, og ved lokal diskkrasj så vil ikke denne eposten tapes. Det er dog viktig å huske at Mobinor ikke tilbyr historisk backup. Vi tar backup av eposten som ligger på serveren, men når en eposte slettes fra serveren så vil den heller ikke bli å finne i backup.

Alle e-postadressene skal bruke følgende e-postservere:

Innkomende/Utgående Protokoll Adresse
Innkommende e-postserver POP3 pop3.dittdomene.no
Innkommende e-postserver IMAP imap.dittdomene.no
Utgående e-postserver SMTP smtp.dittdomene.no

Konfigurer deres e-postlesere til å bruke pålogging også for utgående e-post. Det gjør at vi enklere kan bekjempe søppelpost (spam). Pålogging ved sending av e-post skal benytte samme brukerinformsjon som ved pålogging på innkommende e-postserver.

Mobinor benytter SPF (Sender Policy Framework) for å bekjempe søppelpost. Dere er derfor nødt til å bruke smtp.dittdomene.no som utgående e-postserver. Hvis dere mot formodning har behov for å bruke en annen utgående e-postserver må dere ta kontakt slik at vi får endret konfigurasjonen for deres domene.

NB! Pga kvalitetskontroll, kan det ta noe tid fra du har lagt inn en e-postadresse på admin sidene til kontoen er tilgjengelig. Dersom det ikke virker første gang, vent noen timer, og forsøk igjen.

Nedenfor er en liste med eksempler over hvordan forskjellige e-post klienter skal settes opp:


Lese e-post fra en webleser (Webmail)
Webmail får du tilgang til fra adressen: http://webmail.mobinor.no

For å logge inn bruker du samme bruker og passord som du bruker i din ordinære epostleser. Med Webmail får du tilgang til din epost fra en webleser overalt i verden, og denne løsningen egner seg godt for deg som ikke har en fast datamaskin, eller når du er ute på reise.

Tilgang til kundens adresseliste fra din e-postleser
Dersom du har Web Company abonnement, kan du få tilgang til bedriftens adresseliste fra din epostleser. Nedenfor finner du link til en beskrivelse som beskriver hvordan du konfigurerer dette i Microsoft Outlook.

Konfigurasjon av adresseliste

Copyright INTERNET MARKETING CONSULT AS 2018 Mobinor Mobinor Mobinor Mobinor Mobinor Mobinor