bilde Bruk og konfigurasjon av tjenester
Her finner du informasjon om bruk av de ulike tjenestene hos IMC. Dersom du ikke finner svar på spørsmålet ditt her, vennligst send ditt spørsmål til support@mobinor.no.

Innhold:

Snarveier:
Bruk av admin sidene for administrasjon av dine domener og tjenester
For å gjøre det enkelt for deg å konfigurere dine domener, har IMC utviklet et web basert administrasjonsgrensesnitt. Med dette grensesnittet skal du kunne konfigurere de fleste av dine tjenester. Ved at du selv gjør jobben med å konfigurere, blir IMC sine kostnader redusert, og vi kan holde lave priser. Sidene skal være forholdsvis selvforklarende, og her finner du en kort introduksjon som kan hjelpe deg igang.

Ved å logge inn på "Min konto" på www.mobinor.no kommer du til en side som viser oversikt over dine domener:

For å logge inn på "Min konto" bruker du bruker og passord som du la inn første gang du bestilte domene hos IMC. Husk at dette ikke er det samme passordet som du bruker ved overføring av sider til webserveren eller for tilgang til epostserveren. De fleste kunder har 3 nivåer med bruker og passord:

  1. En bruker som benyttes for å administrere alle dine domener
  2. En bruker for hvert domene (ftp bruker) som brukes for overføring av websider til IMC's webserver
  3. En bruker for hver epostkonto for hvert domene

For hver av disse brukerne er det et eget passord

Fra denne siden ka du gjøre følgende oppgaver:

  • Endre abonnementstype og tilleggstjenester
  • Endre epostkontoer, f.eks legge til nye epostbrukere eller endre passord
  • Endre ftp passord
  • Endre katalog passord (benyttes ved oppslag mot epost katalogdata fra f.eks Microsoft Outlook)
  • Se på statistikk for hvert domene
  • Konfigurere MySQL database (kun dersom du abonnerer på database)
  • Konfigurere Tomcat webapplikasjoner (kun dersom du abonnerer på tomcat)
Overføring av web sider til serveren
For å overføre sider til web serveren, må du bruke et ftp eller scp program. Dersom du har Advanced eller Company abonnement, kan du også benytte Microsoft Frontpage Server Extension. 

Ftp (file transfer protocol) er den mest brukte løsningen for overføring av filer til en web server. Det finnes mange ulike ftp programmer. Dersom du ikke har noen ftp programmer, finnes det en oversikt over noen programmer ved å velge "Verktøy" fra menyen.

Når du bruker et ftp program må du vite følgende informasjon:

- Server navn
- Brukerid
- Passord

Nedenfor ser du et eksempel på bruk av et ftp program.

Dersom du ikke har fått annen informasjon, bruker du ditt eget domene (med www foran) som adresse til serveren. For å logge inn benytter du bruker og passord som du selv har lagt inn på adminsidene. 

Nedenfor ser du et utklipp av admin sidene. Under ftp brukernavn ser du brukernavnet som må benyttes ved innlogging, dersom du har glemt passordet, kan du endre dette ved å velge nøkkelsymbolet for endring av ftp passord. Admin sidene får du tilgang til ved å velge "Min konto" fra www.mobinor.no, nedenfor ser du et eksempel på denne siden:

 

Ftp kan også benyttes fra kommandolinjen på dos eller unix. For å bruke ftp på denne måten må du vite hvordan du skal bruke ftp kommandoer.

En av svakhetene med ftp er at bruker og passord sendes ukryptert over nettet. Dersom du ønsker å sikre din bruker og passord, kan du velge scp (secure copy) fremfor ftp. Med scp sendes bruker og passord kryptert. Du finner oversikt over scp verktøy ved å velge "Verktøy" fra menyen. Ved bruk av scp må du angi server adresse, bruker id og passord på tilsvarende måte som for ftp.

Ved bruk av frontpage for publisering, benytter du samme data som for ftp og scp.

Bruk av e-postserver
Du finner beskrivelse av bruk av e-posttjenesten og webmail i et eget dokument
Copyright INTERNET MARKETING CONSULT AS 2018 Mobinor Mobinor Mobinor Mobinor Mobinor Mobinor